måndag 10 maj 2010

Gott & blandat

I helgen har vi jobbat på med rosen-häcken och lyckats plantera om ca 20 meter. Ikväll fortsätter vi och vi har ungefär lika mycket kvar... Ett tufft jobb men det blir verkligen superduperbra! Vi är noggranna med att vattna, för de skott vi satt ned som ny häck har ont om rötter. Men om vi lyckas döda nyponros-plantor så blir jag nästan imponerad! Idag har jag på mig byxorna som jag hade när jag ramlade i rosen-häcken. Innan jag satte på mig dem har jag tvättat dem två gånger och sedan rollat dem med klädroller följt av noggran genomgång med pincett. Nu sticks de nästan inte alls. Tack och lov att byxorna tog alla stickor på benen! Nu har jag bara ett tiotal stickor kvar i handen. :) Passa er för rosor!

Igår planterade vi tallplantor. Superskoj att få möjlighet att vara med att plantera skog. Känns lite konstigt att tallarna som vi planterat kommer tas ned först om sisådär 110 år. Då har man blivit maskmat för länge sen... Hoppas den som skördar tycker vi planterade bra. :)


Med posten idag fick jag paket! Det var vinsten från Maddesmumms. Tre kakformar och supersöta muffinsformar från Tårtpinglan. Jag är så himla glad! I veckan kommer hela familjen på besök för att fira sambons födelsedag, och jag hade tänkt använda mina vinster till bakeriet. Men jag hittar inga roliga kakor som jag kan använda formarna till, som kan passa såhär på vårsidan. Pepparkakor är ju fel nu... Har du något tips?

Jack fick HD grad A på höftröntgen. SUPERSKÖNT! :) Tack Karin & Håkan för världens bästa kelgris. Nu laddar vi för MH på självaste nationaldagen. Det ska bli så spännande!

Rapport från grönsakslandet: Salladen har tittat fram! :) Nu funderar jag på att så bönor och ärtor. Men är det för tidigt? Det ska vara 10 grader i jorden, annars ruttnar fröna. Men det är bara 12,8 ute... Vågar jag!?

2 kommentarer:

madde sa...

Vad skoj;) JAg skulle ju skickat med ett litet brev men det hade jag glömmt hemma såg jag då jag kom hem ;)

Du kan ju alltid baka typ "vanliga" mör/smördegs kakor som du sedan dekorerar fint med kristy, choklad och strössel, enkelt men roligt!
Eller så gör du liite tjockare kakor(av tex fjärils formen) Som du sedan sätter klubbpinnar i så får du cakepops:D Och sedan dekorera!!

Ikväll kommer tävlingen upp:DGaranterat denna gång haha

madde sa...

Nä är nog inte så svårt:)

Du får helt enklet slänga ihop en ny cupcake, kankse har ett gäng frysta muffins som du bara kan "pynta" om lite;D

Kram