fredag 7 maj 2010

Är det ogräs? Nej! Det är morötter! :)


På dagens bevattningsrunda såg jag små ogräs mellan två lökrader. Tänkte för en sekund Hur kan jag få ogräs? Jag har ju täckt med fiberduk. Och då trillade poletten ned. Mina morötter har gjort entre! :) De små, tunna, gröna grejerna på mitten av jord-bilden nedan är mina små små morötter. Klicka på bilden för att se i större format.


Måste passa på och visa vårt underbara bevattningsverktyg. Den går att ställa i fyra olika sorters strålar och även vattenstyrka. Min favorit är denna stråle som är precis som vattenkannan. Så otroligt praktisk pryl.


Löken radar så fint upp sig, från vänster har vi rödlök, gul lök, morot och röd lök. Den gula är helt klart på hugget. Jag förstår inte varför min kamera vägrar ge snygga bilder på pallkragarna. Allt blir för vitt och hemskt. :/ Någon inställning kanske? Fel ljusläge?


Rabarberna är igång och jag hoppas de inte dröjer länge tills jag kan göra kallrörd rabarbersaft. MUMMA! Ni får receptet när det är dags. :) Hur enkelt och hur gott som helst. Läskande som attan!


Äntligen en bild på den nya citrusen! Det är en Citrus purcha, en mandarinliknande variant. Låter smaskens! Inte världens vackraste krona ännu, men med tiden ska jag nog få till det. :) Jag tog den som såg mest livsduglig ut och den med högst stam. Jag vill ha ett någorlunda högt träd. Om du klickar på bilden och ser den i ett större format så ser du små fläckar på en del blad. Trotts att jag duschat den massor sitter det kvar något på bladen. Får känslan av att det är ngt gift som har skyddat trädet mot ohyra under uppväxten. Sånt vill jag ha bort. Så snart vädret tillåter får de flytta ut så tar naturen hand om löss och annat smått och gått. :)


En bild på min söta rosa/vita Akleja. I bakgrunden ses de två Fragrance pelargonerna. De flyttade ut igår och har stått ute under natten. De blir försökskaniner helt enkelt. Överlever de vågar jag nog ta ut de andra också. Första natten gick bra! :)

Idag blåser det storm här (känns det som). Jag hoppas blåsten avtar lite så vi kan komma igång med att flytta häcken under kvällen. Och så ska det vara uppehåll såklart... Men vi får se hur det går. Håll tummarna för oss!

Kan man plantera ut gurka snart? De övertar vårt gästrum! :S

4 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Ja, vilken känsla det är när det börjar dyka upp i landet. Vet precis hur det känns :) Den verkar bra , " vattnings grejen ". Här blåser det också idag. Tråkigt... KraM

madde sa...

Haha skojar du;P Dom vela ha den enkel med blommor & hjärtan mest! Får se:D

Gud så härligt nu när växterna tar fart:D

Skickade grejerna igår. Dock ganska sent så du får dom nog på måndag:D

jenny sa...

kul att odla lök? man sätter en lök och får... en lök! ;)

Made by antiann sa...

Men Jenny! :) Kom inte här och sabba nu. Man sätter en liten lök och får en större lök. :) Dessutom är det vad som kommer upp först, när man är otålig. :)