torsdag 22 november 2012

Våran Hjalmar har anlänt!

Klockan 00.57 den 17/11 fick vi vår Hjalmar. Han vägde 4920 g och var 54 cm lång. Han anlände med buller och brak och tyvärr fick allt avslutas med ett urakut kejsarsnitt (jag sövdes) efter försök med sugklocka. Han var helt enkelt för stor och jag hade för svaga värkar. Allt vart väldigt kaotiskt för både mig och Björn.


Eftersom jag var nedsövd när Hjalmar kom till världen fick pappa Björn tyvärr spendera de första timmarna ensam med Hjalmar. När denna bild togs låg jag på uppvaket. Det skulle ju varit vår gemensamma start och belöning för arbetet vi lagt ned med graviditet och förlossning. Men så blev det inte... Pappa Björn och Hjalmar fick sin bricka med flagga och smörgåsar - ensamma...

Efter omständigheterna mår vi bra. 


Vi hade med oss tre ombyten kläder. Han kunde ha 1,5 ombyte. Vår dunderklump var ju lite stor... :) Men farmor, farfar och faster agerade bud och var hem till oss och letade reda på alla kläder som var större än 56. ;)


Tyvärr har han lite deformerat huvud efter sugklockan. Men det lägger sig nog snart.


Vår lilla björnunge! Mössan passade perfekt. :)


Vi fick åka hem på måndagen, tidig hemgång efter ett snitt men vi älskar vår säng och det är oerhört skönt att slippa sjukhusmaten!

6 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Men så sött....ett stort grattis till er lilla familj :-)))

Kram

AnNie sa...

Stort grattis till er allihopa. Tack för att vi får vara med och för underbara bilder på lillkillen. Kramisar ( om det är ok att skriva så)

Erika sa...

Stort grattis till er! Vet själv hur det känns att bli snuvad på den första stunden (låg själv efter snitt, medan dottern fördes till neonatalen tillsammans med sin far).
Hoppas att alla mår bra så här efteråt. Kramar

Siri sa...

Grattis Annelie! jag pratar nog för alla i v10j när jag säger att vi saknar dig !Hjalmar var ju barra för GO !!! <3

Unknown sa...

Grattis vännen så roligt för dig/er. Vilken söt liten guldklimp. Ja inte jätte liten men söt. Njut nu av er tid den går så fort. Skönt att det gick bra till slut. Önskar er mysiga dagar framöver. Kramar i massor Beijan

Karin sa...

Grattis!
Å vad söt och vad han ser rund och go ut lille Hjalmar. Ska bli extra kul att följa din blogg nu och se hur allt är med er båda, Ha en jättemysig helg.
Kram Karin