torsdag 28 april 2011

Växthusbygge - del 2

Nu har Björn slammat grunden med cement och det tog ett bra tag innan det torkade ordentligt. Under tiden passade vi på att handla färg och bevattningsystem. :) Vi kommer använda oss av Gardena droppbevattning


Den slammade cementen har Björn "smekt" med en våt mjuk borste, för att få en snygg yta.


Idag har jag målat de två första lagren med färg och ikväll ska det sista lagret på plats. Sen har vi brädor som ska bli till rabattstöd och plattor som ska läggas i gången. Sen måste de byggas en liten trappa också. Och framförallt så måste vi köpa maaaaassor med jord. Det kommer gå åt HUR mycket som helst! :)


Mitt upp i alltihopa har jag fått ett hallonland. :) Det är hösthallon, den bästa sorten! Stora röda fina bär utan mask. Helt perfekt!


Förra året flyttade jag några tulpanlökar jag hittade i trädgården. Tanten som bodde här innan Björn flyttade in satte växter överallt. Jag menar ÖVERALLT! Jag hittar allt mellan himmel och jord på de mest udda ställena. Vad sägs om krokus i häcken? Eller hyacint precis intill trallen. Eller varför inte en pion mitt i gräsmattan!? :) Nåja, jag flyttade iaf några lökar. Riktigt vackra visade de sig vara!


Rabarberna frodas! :) Snart dags att göra saft!


Jag fick en award med en utmaning från Isis Drömmar. Utmaningen är att berätta åtta saker ni inte vet om mig samt att skickade vidare utmaningen till ytterligare åtta bloggare. Jag gör ett försök!
  1. När jag äter tacos äter jag aldrig köttfärs. Jag äter grönsaker, champinjoner, ost och MASSOR med gräddfil. :)
  2. Jag har två examen, dels husdjursagronom och dels naturbrukslärare.
  3. Jag tycker öl smakar stjärt och vin går inte heller ned! URK!
  4. När jag var yngre hade jag hela rummet fullt av gerbiler (ökenråttor) och var väldigt aktiv i olika föreningar. Jag avlade, ställde ut och gosade med de små underbara gnagarna. Jag hade även en relativt stor sajt; gerbilsidan som hade många besökare som ville lära sig mer om gerbiler.
  5. Jag är 28 år! :)
  6. För ungefär ett år sedan tog jag jägarexamen, men jag har ännu inte skjutit något djur. Jag har varit med ute och jagat men har inte själv kommit till skott. Jag tycker jag inte är tillräckligt bra på skyttet ännu. Men det ska övas!
  7. Jag tänker ofta på min förra hund, Asta. Hon var väldigt speciell för mig. Jag kommer nog aldrig riktigt komma över att jag var tvungen att avliva henne när hon var så ung. Hon hade stora problem som tyvärr inte gick att lösa. Det är några år sedan hon fick somna in, men jag saknar henne så enormt fortfarande. Vi hade något speciellt som jag troligen aldrig kommer få uppleva igen.... 
  8. Det godaste som finns är OLWs lantchips (dill och gräslök) doppade i ren gräddfil. :)
Jag skickar utmaningen vidare till (häng på om ni har lust, absolut inget måste):

7 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

Tack så hemskt mycket för awarden :) ska se om jag inte kan plita ner något :)

Hildas hem - Sofia sa...

Tack snälla, vad gullig du är. Jag fick en liknande award för ett tag sedan och skrev då 8 punkter om mig så jag hoppar att skriva något i bloggen denna gång. Men jag inser att vi är ganska så lika - du och jag. På de 4 första punkterna kan jag bara instämma.

1: Eftersom jag är vegetarian så äter jag inte heller köttfärs till tacos.
2: Jag har också 2 examen; en i pedagogik och en i medievetenskap.
3: Håller med helt och hållet.
4:Jag hade visserligen inte rummet fullt men jag hade 1 gerbil, istället hade jag massor av kaniner.

Sedan skiljer vi oss åt, men det var inte illa att vi matchade på 4 punkter i alla fall :)

Jag önskar dig en fin kväll!
Kram Sofia

Hildas hem - Sofia sa...

Just det ja! Jodå, jag såg den frågan när den kom och jag tänkte att jag skulle gå in till dig och svara på den men så kom det något emellan. Bra att du påminnde mig :)

Leveranstiden i vanliga fall är 2-5 arbetsdagar. Under sommaren kommer den att vara det också - är man egenföretagare så är man aldrig ledig :)
Men kanske kommer leveranstiden att öka något under juli månad men den kommer aldrig att vara mer än 10 dagar. Men om det är bråttom så skyndar jag på just din order. Det är bara att säga till. Allt går att ordna!

Ha en härlig fredag!
Kram Sofia

Rosor och Pioner sa...

Roligt att få veta lite mer om dig. Så många fina examina du har, husdjursagronom låter intressant.
Följer ditt växthusbygge, det kommer att bli jättebra. Spännande med lökar som kommer upp lite överallt :-)
Ha en fin helg
Kram Susanne

Lena/isklockan sa...

Vilken jätte fin grund ni har gjort. Kanon...Kul att du antog utmaningen. Kram

Viktkamp sa...

Blir nog ett bra växthus =)

ledighetsparadiset Solåkra sa...

Det kommer att bli så fint. Så spännande att få följa alla steg i ert växthusbygge