tisdag 19 april 2011

Växthusbygge - del 1


Först och främst är jag ledsen att jag missade vårtecknen igår, men jag har legat i en envis magsjuka de senaste dagarna och orkade helt enkelt inte. Men nu är jag tillbaka! Och nu blir det ett riktigt vårtecken: växthusbygge i solen. Just nu är det värmare på altanen än inomhus! :)

Efter en del tankar och diskussioner kom vi fram till att halva grönsakslandet får stå kvar. Den andra halvan tömde vi på jord och tog bort under fredagskvällen.


Sen var det dags att gräva undan lite jord under grönsakslandet. Det stod nämligen en gammal ekstubbe i jorden under grönsakslandet, vilket ledde till en hel del svamp i grönsakslandet. Inte alls skoj! Så undan med mycket jord och stubben och en hel del rötter. Nu borde de blir bättre!


Men växthuset är ju större än de tre pallkragarna som stod där innan, så det var bara att gräva bort mer jord (och en del gräsmatta). Jag gav upp någonstans på mitten (som jag tydligen brukar göra, enligt sambon) och fick då laga lunch. Men vi kämpade hela j*vla lördagen med detta sk*tgöra. :)


På lördag kväll började vi fylla upp med grus och stenmjöl för att ha en stabil och bra grund till att bygga grunden på. :) Eller hur man nu säger...


Söndag morgon vaknade jag 5.30 med världens magsjuka. Först vart jag oerhört arg för att jag inte fick vara med och bygga växthus. Mot kvällningen hade sjukan tagit mig så hårt att jag slutat fundera på växthus och istället löd tankarna: När tar detta slut!?

Men sambon och svärföräldrarna kämpade vidare. Här ligger första lagret lekarstenar murade ihop som grund.


Och söndag kväll slutade med att de hann mura även andra lagret lekasten till grunden. Riktigt bra jobbat!


Jag är inte bra ännu, men börjar bli vettig. Så jag hoppas hinna en del av det jag tänkt hinna med under påsklovet. Och framförallt vill jag hjälpa till med byggandet! Fler rapporter kommer!

4 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Men vad bra det ser ut. Måste visa min man bilderna. Vi har inte kommit igång än med vårt. Kram

Rosor och Pioner sa...

Det där kommer att bli jättebra och härligt med en make samt svärföräldrar som fixar det HELT på egen hand. Krya på dig.
Kram Susanne

Lena/isklockan sa...

Hejsan!
Jag har en liten award och en utmaning på min blogg till Dig. Önskar dig en trevlig påskhelg. Kram

ledighetsparadiset Solåkra sa...

Maken och jag är helt gräv och skottkärretrötta efter att ha förflyttat en lastbil fylld av jord till vår potager (som vi byggde förra året). Förstår dig precis. Ser fram emt att se hur ditt nya växthus blir