måndag 21 mars 2011

Vårtecken den 21 mars

I fredags var jag inte så munter... Det var ett rejält bakslag att få 20 cm snö. Och jag tror vi kommer få fler snöfall... Jag har nämligen gått och blivit lite pessimist! ;) Men trotts snöfallet så har helgen bjudit på många vårtecken. Först redovisar jag snöläget, trotts att det kom så mycket snö så har en hel del smält undan. Skönt med en varm, solig helg!


Ute i dungen smälter det på bra. Varför smälter det inte lika snabbt inne på tomten!?


Ett rikigt vårtecken är när Jack börjar ligga på altanen. Igår la han sig på altanen och tittade sig omkring. Jag vart alldeles varm inombords och gick genast och hämtade en filt till honom. Snuttegubben! Jack säger: Det är vår!


Ett annat äkta vårtecken är klippningen av fruktträden. Nu är päron och tre sorters äpplen nyfrissade och redo för sommarens ankomst.


Under trädklippningen passade vi på att fika på altanen för första gången i år. Underbart! 8,8 grader och full sol. :)


Mitt i fikat dök det upp en drös med rådjur. Klicka på bilden så ser ni dem lite bättre. Jakthunden Molly hann vi stoppa. :) Henne är det pli på! Jag hoppas geten håller till i dungen i år med, så vi får se starten för hennes kid i år också.


Innan snöfallet i fredags hade jag spanat in snödroppar under klätterhortensian. Men ja... De begravdes under 20 cm snö. Men igår var de framme igen! :) Ett annat vårtecken är att TV8 har börjat visa Trädgårdstoppen. Ett vettigt program enligt mig.

I helgen blir det Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan. Jobbet bjuder på två fribiljetter! :) Jag tar med mig syrran. Undra om jag ska be sambon om en budget innan avresa?! ;)


Nu över till ett annat intresse; testa olika produkter. Som bloggare kan man beställa paket från Kockens. Inget jag bangar på såklart! Jag beställde i förra veckan och redan idag fick jag ett kit med malen kanel, malen kardemumma, bikarbonat och grovmalen svartpeppar. Perfekt för mig! Så nu blir det till att baka kanel och kardemummabullar. :) Sambon älskar kardemumma, så han blir glad. Är det någon som har tips på roliga kakor baserade på bikarbonat? Är du bloggare och vill beställa ett kit? Gör det här.


Dessutom har jag fått chansen att testa Rydbergs bearnaise tillsammans med Smartson. Det ska bli spännande! Jag är ju en bearnaise-lover. I´m a sucker for bearnaise! Men jag gillar verkligen inte alla märken... En hemmagjord bea är väl den bästa bean, eller? Jag har testat Rydbergs bearnaise kall sås tidigare. Den är ok, men inte mer än så... Ska bli spännande att se vad denna nyhet har att erbjuda!

Jag valde att testa orignalvarianten, men den finns även i grill och chili. Grillvarianten har en smak av lök och vitlök. Men det lät inte så lockande för min del. En bearnaise ska vara en bearnaise, inget annat!1 kommentar:

Lena/isklockan sa...

Ja, det var skönt att helgen blev skön fastän det kom så mycket snö i slutet av veckan. Vi hade desamma här. Ååå snödroppar ...va fint. Kram