måndag 14 mars 2011

Vårtecken den 14 mars

Ursäkta den dåliga uppdateringen. Men det har inte riktigt funnits lust! Jag har helt enkelt inte kännt för att blogga och därför helt enkelt låtit bli. Det går liksom upp och ned... Men vårbloggandet måste ju fortsätta! Här kommer mitt bidrag till Humlebackens vårteckensutmaning denna vecka.

Snön har faktiskt smält riktigt bra under veckan. Plattorna under nötvbusken syns och snötäcket som ligger kvar har tunnats ur rejält. Undra hur det ser ut nästa vecka? :) Jämför gärna bilden med förra veckans bild som du finner i detta inlägg.


I skogsdungen utanför vår tomt är snön helt väck! Underbart! :)


I höstas sådde jag lite morötter, palsternackor och lök. Tydligen skulle detta funka och ge en tidig skörd i år. Om ni klickar på bilden och förstorar så ser ni trä-ettiketterna som tittar upp ur snön. :) Mellan Jacks två bollar.


Men den anonyma löken då? Ja... Det känns inte som det hänt så jättemycket där...


Jag var i Stockholmstrakten i förra veckan och tog svängarna förbi Willab Gardens butik i Bromma. I deras katalog hade jag sett en del produkter jag ville undersöka. De har ett paket med planteringsbricka inkl hylla, jordskopa och jordsåll (se bilden under) för 179 kr. Jag kunde inte låta bli!


När jag plockat på mig detta gick jag förbi en hylla där man kunde lägga till jordtermometer, miniväxthus och pluggbox till paketet jag nämnnde ovan. Allt för bara 399 kr! Wow! När jag kom till kassan var det dessutom 10% rabatt. :) Nöjd vart jag!


Det var länge sedan ni fick se hur växterna utvecklas. Här har vi hibiscusarna. De stormtrivs och det verkar som att de kan bo kvar i jorden från förra året (stor kruka och de hann inte bli såhär stora förra året!). Jag planerar att plantera dem intill växthuset på vår/försommar.


Blomstertobaken är omplanterad till en växt/kruka och de växer i sakta mak. De verkar tycka att livet är helt ok.


Tomaterna trivs bra. Jag tycker de ser fina och grova ut. :) Hoppas de blir goda tomater tidigt i år!


Två av melonplantorna trivs super, den tredje växer mycket långsamt. Men den får lunka på i sin takt. Det känns som att de två som trivs kommer växa sig okontrollerbara innan de kan flytta ut! :S


3 kommentarer:

Charlotta sa...

Våren är ju verkligen på gång hos dig. Förstår verkligen om du väljer bort tiden framför datorn. :)

Lena/isklockan sa...

Ja, det hade smält undan bra mycket hos dig från veckan. Skönt!

Vilka härliga plantor du har på gång.

Willab garden skulle man ha varit till. Mycket bra saker du köpt.

Nej, mina datura har inte grott än:-(( Hur var det nu! Hade du sått några i år ??

Kram

Rosor och Pioner sa...

Vilka härliga vårtecken, barmark och en hel del som grott. Din tomatplanta ser superfin ut. Sådde tidigt förra året (inte lika tidigt i år) ställde ut i växthuset i april, hade värme på i växthuset, började skörda grönsaker tidigt då.
Vilken fin hund du har.
Susanne