torsdag 3 februari 2011

Visste du att svanar har snopp?

Det hade jag ingen aning om, förrän förra veckan. En av mina vuxenelever frågade mig vilka fler fåglar än svanar som har penis. Jag blev till ett levande frågetecken. Finns det fåglar som överhuvudtaget har snopp? Uppenbarligen! Jag lovade att undersöka saken och återkomma. Efter att ha bollat det hela med kollegorna Häftiga Herman och Mirakulösa Micke på jobbet så kunde jag återvända till eleven med följande rapport:
  • Hanarna bland svanar och änder har penis. Troligen beror detta på att parningen i vatten är svår att sköta kloak mot kloak. Låter vettigt, eller vad säger ni?
  • Bonusvetenskap: Strutshanar har också penis. Den är tydligen av den rejälare typen. ;)
Är det någon som har något att tillägga i ämnet? Om inte går vi vidare till nästa ämne: renoveringen av tvättstugan/duschen i källaren.


Lisa älskar att sitta högst upp. Men hon kommer inte dit om inte någon lyfter upp henne. Undra vad som händer den gången vi glömmer henne på hyllan?! :(


Duschkabinen är som en liten rymdfarkost. Den innehåller radio, ångar, duschar från tak och duschmunstycke samt mot ryggen om man sitter på stolen. Askönt och ta en ångdusch med lite radio på morgonen innan jobbet. Eller varför inte en frusen kväll? ;)

Numera är det enkelt att ta tvätt- och sköljmedel samt att stänga av vatten och el mellan varje tvättomgång. :) Prima! Det syns inte riktigt, men väggen har en rosa ton. Riktigt läckert enligt mig. Jämför gärna bilderna nedan med i slutet av detta inlägg. Det var bättre efter renoveringen va?


Småpelargonerna ser inte ut mycket för världen. Men det är så skoj att lägga upp bilder så man ser skillnanden när de väl kommit igång! :)

 Här har vi den vita och svarta Daturan (Änglatrumpet) till vänster och lite diverse pelargoner till höger.


Lisa demonstrerar här hur mysiga Hibiscusarna är. Se så mycket de vaknat! I lördags, när jag ställde ned dem i gästrummet, var de bara kala pinnar! :)


Och en liten fråga: ska en fuschia se ut såhär efter en vinter? Helt död ser den ut för att vara... Kommer det verkligen komma blad på denna? Eller har jag lyckats döda den? Det är min första... Och kanske den sista?! Verkar inte vara min grej...

1 kommentar:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Tsssssss..
Mycket man inte visste;-))

Kram H.