lördag 5 februari 2011

Efter bara sex dagar hade de första fröna grott!

Helt otroligt vad snabbt det går. Och hur kan det få plats så mycket liv i ett litet frö? Imponerande! Det som var mest skoj av allt var att de första som grodde var egeninsamlade tomatfrön från förra året; vildtomat. Jag sparade även frön från gul pärontomat och två olika sorters gurkor. Den gula pärontomaten har också kikat upp! Jag kommer köpa mycket mindre frön kommande år, jag kan ju spara mina egna! :)

Egentligen är det lite tidigt att så tomater, kan jag tycka. Men jag var så himla nyfiken om mina sparade frön skulle ta sig... Och de gjorde de ju med råge! :) Jag var noggran med att inte kasta ned flera frön intill varandra i krukorna. Men på ett enda ställe hamnade det två intill varandra. Gissa vilka som grodde först? ;)


Melonen var också snabb upp! Så snart kompisen (satte två frön per kruka) kommit upp så åker de ned i gästrummet. Tanken är att de ska få det svalt med mycket ljus så de inte blir rangliga.


Nytt för mig är blomstertobak. Men den har grott. Otroligt pyttesmå! Det ska bli pastellfärgade blommor. Ska bli intressant att se om det blir något. Tydligen behöver de en del tid på sig för att bli stora och fina till sommaren, de skulle sås redan i februari. Men jag sådde i senare delen av januari. För våren kommer tidigt i år. Sådeså. Säga vad ni säga vill. Vänta får ni se att jag har rätt! :)


Jag sparade även frön från min svarata dubbla Datura (änglaptrumpet) som jag sådde från frö förra året. Just nu har jag sålt mina första frön på Tradera. Kul! Var tvungen att lägga ut en annons till, det är ju rätt många frön. :)

Glöm inte svara på frågan uppe till höger! :)

1 kommentar:

Agneta sa...

Åh! Jag vill också odla! Men det blir väl om 15 år när jag blir pensionär! Jag trodde jag skulle ha växthus och höns och gud vet allt, när vi flyttade hit! Men det hinns ju inte med!