fredag 25 februari 2011

Tillskott i citrusfamiljen

Jag har väldens bästaste bästa älskling! Igår ringde han påvägen hem från jobbet: "Kan du följa med mig på en sväng? Jag har en överraskning." Snacka om att jag vart förvånad! Efter en stunds samtal berättade han att jag skulle få ett lime-träd. Snacka om att jag vart saligt glad! Men när vi kom fram till butiken fanns det inga lime-träd. Så istället vart det ett citron träd!

Jag har ju redan en citron som växer på spalje (se nedan), men det är ju ännu roligare med träd! :) Det nya är riktigt stort dessutom.
Men hur går det för mini clementinen? Ja, det går åt rätt håll iaf! :) Igår tog jag bort översta lagret jord i alla tre krukor och toppade med kogödsel (köpt på påse). Har läst att det ska vara bra. Jag testar!


Igår sådde jag lite mer. Det blev buskpetunia, en dubbel variant som heter Orchid mist, och minipetunia sk. picobella som heter Rose morning. Både frösorterna är inköpta på Tradera. Ska bli riktigt spännande och se hur de blir. Jag sådde även stor tagetes som heter Vanilla. Den är vit och ska tydligen bli hela 40 cm hög. Låter lite väl högt. Eller? Jag planterade även om tomaterna och melonerna. De hade blivit lite gängliga, så det var skönt att få ned dem lite. och dessutom behövde de större krukor. :)


I förra inlägget fick jag två kommentarer från personer jag inte visste läste. SKOJ! :) Ofelia frågade om diskmedelsburken. Jag var ju såklart tvungen att ta en bild (tack Lisa för hjälpen!). Mamma har köpt denna på Karlssons i Morgongåva. Kanske finns den även på andra Karlssonbutiker? Jag är mycket nöjd! Supersnygg och oerhört praktisk.


Passar på att slänga in en mysbild på Jack. Han ser riktigt klok ut tycker jag. Men det är han ju inte! :) Jag tog kameran och sa det magiska ordet "husse". Då blir han sådär söt! :)

2 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Vilken snäll man du har. Kul med överraskningar.

Tagetes Vanilla har jag sått . Inte nu i år men ett annat år. Tycker det är en trevlig lättskött blomma.

Söt han är Jack.

Kram

Lena/isklockan sa...

Jo den var säkert 30 - 40 cm hög. Mätte den ju aldrig...

Kram