onsdag 23 februari 2011

Leverans av växthus och mycket firande

Nu har det anlänt! :) Årets stora grej (känns det som för mig, just nu). Det ser ju bara ut som ett gäng kartonger, men det är ju ett himmelrike som finns däri! :) Happy happy! Så snart det kan börjas med förberedande av grund osv så kommer mer info på bloggen. Jag vill börja nu! Men just nu är det runt -10 grader här... Får nog lugna mig lite. Men det ska ju bli mildare snart. Frågan är bara när det blir vår?


Jag var in till "stan" idag och handlade lite. Det blev inköp av tre fågelholkar. Förra året hade vi en del mygg, vilket vi hoppas att kommande hyresgäster hjälper oss med. Det får helt enkelt bli hyran; fri tillgång till foder. :) När kommer egentligen fåglarna? När måste holkarna upp? Är det bara att ge sig ut i snön och sätta upp dem? Jag har ingen aning om hur det här funkar! Skoj att lära sig något nytt.


Eftersom jag fyllt år har jag fått massor av fina presenter. Allt från en skitsnygg diskmedelsburk (till maskindiskmedel) från mamma till superfina örhängen från sambons syster med familj. Sen fick jag pengar. Dem omvandlade jag rätt snabbt till EN DUALIT ELVISP! :) Visst är den fin? Det är så vacker! Balongvisp och allt. :)


När jag vispade ihop en cheesecake till ett av mina kalas så blev vår gamla elvisp jättevarm och luktade bränt. Det var bara att kassera... Men tro inte att jag lider av det! ;) Jag ska försöka bestämma mig för vad jag ska testbaka med denna fina maskin bara...

Förutom att fira mig så har vi även firat sambons syster, Ella. Ella och Mattias bjöd in till dop av lille Elmer. Jag var bara tvungen att lägga med denna bild. Den är fin! Alla håller en hand på Elmer, präst, föräldrar, syskon och faddrar. :) Underbar liten kille!


Imorgon måste jag plantera om tomaterna och melonerna. Just nu står jorden på tining. Fyra av sex meloner kom upp, en bara dog en dag i början av veckan?! Och en till ser dålig ut... Men två är starka och fina. Kanske ska man så någon till? Jag ska även så fler sådder snart, de står mars på påsarna. Då är det väl giltigt att så i slutet av februari!? :) Jag sådde ju februarisådderna i slutet av januari. Jag vill ju ha tidig vår!!


Eftersom pelargonerna vaknat ordentligt så har jag klippt ned dem lite och tagit sticklingar. Men mina två favoriter (Rococco och Millfield rose) vägrar ju komma igång helt och hållet. De har satt några ynka små blad. Men jag hoppas de kommer!

Glöm inte besvara månadens fråga uppe till höger! :) Tack!

4 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Vad kul att växthuset har kommit. Mitt ska komma i slutet av mars.

Riktigt fina holkar...

Ett stort Grattis önskar jag dig.

Kram

Lena/isklockan sa...

Hej Annelie!

Vi har en holk som satt här när vi flyttade in. Där har vi haft hysregäster 2008 och 2010. Så kul !!

Sen förra året ( 2010 ) så hade vi blåmesar som häckade i ett av våra äppelträd bara i ett hål. Det var också riktigt kul!!

Ja, va kul med våra växthus. Tänkte plantera i stora hinkar förutom ev spara en bit direkt i marken för vindruvor. Om jag inte ändrar mig :-)) Tänkte lägga plattor eller stenar på golvet. Likaså där om jag inte ändrar mig. Det största dilemmat jag har är grunden. Känns jobbigt så att man får till det ordentligt. Tänkte nästan att vi gör en ram av leccablock.

Hur gör ni grunden??

Kram

Ofelia sa...

Diskmedelsburk låter spännande, vart kan man köpa såna?

Hildas hem - Sofia sa...

Åhh, vad roligt med ett växthus! Vilken kul vår du har framför dig med ett helt växthus att planera :) När man har växthus får man ju lite nya möjligheter till odling. Jag drömmer också om ett växthus - det finns planer på det men det känns som om det dröjer. Det får nog bli ett annat år :)

Ha en fin fortsatt fin dag!
Kram Sofia