fredag 11 februari 2011

Sat*ns j*vla sk*t snö (och extrabelysning till växterna)!

Fy satan så trött jag är på snö! Igår fick vi 15-20 cm och idag har vi fått ungefär lika mycket till. Jag hade ju bestämt att det var vår! När jag kom hem idag skottade jag en ruta för bilen, parkerade och gick in. Till grannen sa jag "Jag hatar snö! Nu går jag in och stänger dörren!". De tror väl jag är knäpp! :) När det slutat snöa och sambon är hemma så blir det skotta av... igen! Nedan ser ni en vy över den vita trädgården. Lite svårt att se eftersom snön sitter fast på fönstret dock... SUCK!


Mini-clementinen har frisserats, alla döda grenar är borta och de små bladen börjar titta fram på fler och fler ställen. Det blir nog ordning på det här trädet tillslut! Synd bara att alla frukterna gick till spillo!

Var tvungen att ta en bild på Jack också. Sötgris! För mycket ljus och inget bra foto alls. Men grisen är iaf söt. :) I vår blir det personspår och klickerkurs hos Ängdalen för vår del. Ska bli superskoj!

Hur kan egentligen hundar ligga och sova som de gör? Han älskar att ligga med baktassarna vid nosen. Han ligger verkligen som ett pucko, men gud så gott han sover. Jack älskar också att bädda. Han bäddar och bäddar och när han är klar ligger filten i en stoooor rul på mitten. Och vem ligger på knölen och njuter? Jo, grisen! Stoltare än stoltast. Vem kan bädda bättre än Jack? :)


Smultronen och blomstertobaken har kommit upp. Smultronen är många i varje kruka... Men de växer så lååååååångsamt och de är lätta att sära när de blivit lite större. :) De här får stå kvar i tv-rummet, det är relativt bra ljus och de växer inte för snabbt i 20-21 grader. Om de flyttar till gästrummet som ligger strax under 18 grader tror jag de växer alldeles för långsamt...


I gästrummet misstänker jag att ljuset är för dåligt. Tomaterna och melonerna är redan lite gängliga. Jag läste lite på olika forum igår och insåg att man kan ge tillskottsljus för en billig penning. Jag trodde man behövde dyra dyra armaturer med dyra lysrör osv. Men tydligen funkar lågenergilampor riktigt bra!

Jag och sambon åkte till Ikea och på lampavdelningen fick vi tag på en superbra expedit. Hon bekräftade att växter gillar lågenergilampor och gav oss tipset att köpa deras stora runda lampa (motsvarar 95 watt) och sätta i fönstret i bara en sladd. Tydligen är det rätt inne nu, vilket jag totalt skiter i! Den får vara hur ful/ute/inne den vill. Bara mina växter mår bra! Så ikväll ska jag och sambon koppla ihop en lampsladd med en elkontakt och skruva i lampan. Underverk! :) Mycket billig lösning. Rapport på hur det funkar kommer givetvis.


Svärfar var på Biltema och handlade. Han råkade då se en förpackning med trästickor, 500 st för 49,90 kr. Han tog såklart en förpackning. Jag fick sedan ett gäng. Vad ska vi ha dessa till? Märka upp plantorna i trädgård och växthus såklart! Förra säsongen köpte jag snarlika trästickor mycket mycket dyrare. Det här är ju pinsamt billigt! Årets tips! :)


Du! Glöm inte rösta uppe till höger, vilket/vilka husdjur har du? :) Om vi har tur kan det löna sig att lämna en röst!

4 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Ja nu är jag också bra trött på den där snön. Nu får det allt ge sig. Bläääää

Liknande stickor köpte jag förra året. Men jag skrev med tusch och det försvann ju efter ett tag. Måste få tag på nåt annat att skriva med.

Kul med alla dina små "bebisar" och vad söt Jack är.

Kram

Lena/isklockan sa...

Ja den skulle man ju kunna ha..

Jo men du får ju gärna skicka nåt frö av änglatrumpeten.

Vad har du för mailadress??

Kram

Anonym sa...

Hej! Jag har precis hittat in till din blogg. Superkul att läsa! Vet du jag tror vi har ganska många gemensamma intressen, jag ska absolut fortsätta läsa här. Jag är också rätt less på den där snön, men jag har en hund här hemma som inte håller med :-) Lycka till med alla dina fröodlingar! Jag ska också börja sätta frön, så fort leveransen kommer med posten. Superspännande! Ha det bra! /Saga

Anonym sa...

*vinkar febrilt* HEJ!!!!! Tänker på dig! Skickade ett mess men min gamla mail har ju fått virus så du kanske inte vågade öppna det? Hör av mig igen när jag bytt! Tusen kramar från mamma Mia och katterna