måndag 14 februari 2011

Medan våren vägrar...

Medan våren vägrar så sysslar jag med våraktiga saker inomhus! Jag har planterat om pelargonerna. I år, precis som förra året, åkte de rakt ned i kogödsel som jag köpt på säck. Hoppas de trivs lika bra i den i år. Jag tog även ett par sticklingar och planerar att ta flera lite längre fram. Jag är mån om att plantorna tar sig i nya jorden först bara!

Appropå jord i säck, jag läste detta inlägg hos Växthusliv. Jag hade ingen aning om att det kunde på sådant tjafs i jorden man köper på säck. Jag trodde liksom den var "ren". När man väl läst det låter det ju vettigt. Dessutom var det (insåg jag) ett bra skäl till varför jag låtit säckarna ligga under bänken under massor av snö (som tagit formen is) utanför gästrummet under vintern. Jättebra förvaringsplats. Sambon var lagom munter över att gräva fram säcken i fredags när han kom hem från jobbet. :) Den var ju tvungen att tina och få rätt temperatur inför omplanteringen!

I fredags åkte boll-lampan upp. Växterna trivs superbra med den. Lite väl orättvist att ta en bild mitt på ljusa dagen... Men nu vart det som det vart. Lampan går på timer och lyser mellan 10-22. Idag lyser solen och ger plantorna ett bra ljus. Men molniga dagar är lampan ett ypperligt tillskott!


Min svarta, dubbla Datura har vaknat längs stammen.  I samma kruka till höger ser ni den lila dubbla Daturan. Jag är mycket tveksam om den kommer vakna! Och i bakgrunden ser ni den vita dubbla Daturan som faktiskt är på gång med små små gröna prickar.


I det förra inlägget skrev jag om trästickor från Biltema. Jag såg sen att även Vita rosor och förgätmigej har köpt precis samma stickor! Jag funderade och bollade lite med Isis Drömmar. Det är ju lätt att tusch bleks av solen. Kanske kan man använda denna för att bränna in texten? Jag måste köpa och testa. 99 kr är ju "inget" pris. :)

Om du är intresserad av pelargonsticklingar så säljer jag några på Tradera just nu, kika gärna här.

Nej, nu är det dags för duschen. Sen blir det alla hjärtansdag middag med älsklingen på restaurang! :)

4 kommentarer:

Karro och King :) sa...

Hej läste din kommentar förut men glömde nog svara :P Tack för dina ord och kul att du kom och tänka på mig :) Ja satt oxå och verkligen kände igen mig, haha.. men det är bra att det uppmärksammas lite att det inte alltid är så lätt som man kan tro. Det behövs :)

Lena/isklockan sa...

Va mysigt att gå på restaurang och äta kärleksmiddag. Ni får ha så trevligt.

Ja, jag får se om jag inhandlar nån " brännare ".Ha ha kommer inte på vad det heter.

Jag köpte en pelargonjordsäck i går på Plantagen till mina pellisar. Får se hur långt det räcker. . Tänkte testa och se om det blir nån skillnad . Har du haft sån jord nån gång??

Kram

Vita rosor och förgätmigej sa...

Visst gäller det att se möjligheterna till ett klipp när det ges! ;0) Kul att vi kom på samma idé... Jag har provat skriva med en tuschpenna som heter Staedtler permanent lumocolor. Den ska vara både ljus och vattenfast. Får se om det fungerar! Trevlig alla hjärtans dag!

Kram/ Anna

Lena/isklockan sa...

Hej Annelie!
Tack Snälla Du för fröerna. De kom idag. Men är det en ettåring?? Försöker leta inf. på nätet. Datura och spikklubba verkar vara lika växt och att änglatrumpet är en annan. Hur sår du dina??

Kram