onsdag 2 juni 2010

Nu är det varmt! :)

Jisses! 27 grader har vi på altanen. Och här sitter jag vid datorn!? Nåja...

I helgen var jag och älsklingen iväg och lånade en halvautomat (hagelbössa). Den använder rekylen för att ladda om kommande patron och ska därför ha väldigt pytteliten rekyl. Gissa vad? Jag fick ont av den med. Jag blev inte blå som med de andra bössorna, men de gjorde fortfarande ont. Då började älsklingen och svärfar inse att något inte är som det ska. De kikade lite extra på mig och sen åkte vi hem. Svärfar funderade en liten stund på eget håll och jag och Björn diskuterade. Vi kom fram till samma sak; jag har hållit bössan på fel ställe! Om man håller en bössa under nyckelbenet får man stryk! Jag ska hålla den längre ut. Sedan har det gått mycket bättre! :D Tänk så tokigt det kan bli... De såg rätt ut, jag trodde jag gjorde rätt. Men det handlade om några cm.

Igår var det dags för hagelprovet. Jag klarade säker vapenhantering, avståndsbedömning och lerduveskyttet. Tyvärr fick vi inte chans att ta haren. Så nu återstår springande hare och springande älg. :) Skönt att ha kommit såhär långt. Och framförallt; skönt att förstå varför jag fått stryk av bössan. Nu ska jag börja leta mig en halvautomat. :)

När jag sköt lerduvorna var jag så jävla nervös. Jag är sån... Kan inte styra över det. Är det ett praktiskt prov så vill jag rymma. Jag bommade mina två testskott, sen bommade jag mina två första riktiga. Kravet är 4/6. Sen tog jag fyra på rad. Sen bommade jag en till. Sen började provledaren (med en lätt sadistisk läggning) jävlas med mig. Han bad mig skjuta en till, en till, en till... Efter typ 15 skott (totalt) så lackade jag ur och väste "Har du ingen hemma att jävlas med eller?". Och idag har jag dåligt samvete... Han har säkert ingen hemma. Men varför måste han provocera oss HELA tiden? Jag blir galen... Tur att jag inte är den enda som tröttnat... Nåja. Det kanske blir jägare av mig en dag också...


Här ser ni innehållet i paketet från baka.se. Gissa om jag vart superglad när jag öppnade det? Från vänster har vi romarom, dekorationshjärtan, gult och blått flaggströssel, citrus strössel, bakpulver, gelatinpulver och bikarbonat. Främst har vi två sorters dekorationsglasyr en i chocklad och en med glitter. Till det hela hörde även tygpåsen som ligger under allt. SUPERSKOJ! Förstå hur mycket kul jag kan baka med det här. :) Tusen tack baka.se!

Vill du också ha chansen att få denna goodiebag? Det du behöver göra är att lägga upp fem recept inkl foto på baka.se innan den 27 juni. För att få chansen att lägga in recept behöver du en inbjudan. Lämna en kommentar till detta inlägg så bjuder jag in dig till sveriges nya baksajt. Glöm inte ange din e-postadress. De fem första kommentarerna får en inbjudan. Så skynda på! :)

9 kommentarer:

Vera sa...

Jag är jättegärna med! ^^

epost: pranvera_97@hotmail.com

Tulipan´s bakverk sa...

Hej gumman!

Tack för inbjudan, jag var dock en av dom första som fick inbjudan så det där goodiepaketet har jag redan fått ;) men tack iafl!

Ha en trevlig och solig dag!

Kram Stina

Made by antiann sa...

Vera: Jag har mailat dig en inbjudan. :)

Stina: Såklart! :) Det kunde man ju räknat ut rätt så lätt...

Nu finns det fyra inbjudningar kvar. Någon som är intresserad?

Stina Wallgrens Vävbod sa...

Grattis, du vann en påse te i tävlingen hos mig! Maila mig dina adressuppgifter så kommer den snart på posten.

Stina
stina@finnvav.se

emma sa...

skulle gärna vilja ha en inbjudan:)
emmaochhugo@hotmail.com

Made by antiann sa...

Emma du har en inbjudan på i din inkorg. Syrrorna ville ha en inbjudan också, så nu finns det en plats kvar. Intresserad?

Anonym sa...

Jag tar gärna en inbjudan om det finns kvar.
Mvh/Caroline

Anonym sa...

tillägg från caroline:
mail...allemora@hotmail.com

Made by antiann sa...

Caroline du har en inbjudan i din inkorg. Sådär, då var platserna slut. :)