fredag 26 februari 2010

Äntligen slask!

Ja, det kan ju vara en rubrik jag ångrar om sådär 2-3 dagar... Men just nu känns det UNDERBART med plusgrader och smältande snö. Att man var blöt om skorna och hade en blöt hund med sig hem efter promenaden var inget bekymmer. Fram med handdukarna till hundtassarna!

Idag åker jag, Björn och Jack till mina päron. I helgen ska vi fira syrran och mig, Tommy & Malin med polarna. Härligt! Två dagar, två kalas. :) Det trista är att vi sedan får lämna Jack hos mina päron i tre veckor, eftersom jag har ytterligare tre veckors verksamhetsförlagd utbildning.

För att fira vårens eventuella ankomst så lägger jag in en höstbild. Dessutom var ju bloggen helt död under hösten, så det är helt enkelt bara rätt. Eller vad säger ni?


Tidigare år har jag alltid köpt massor av blommor och tomater i krukor på min balkong. Men i år, när jag bor med älsklingen i fint hus med underbar trädgård, har jag börjat odla én hel del själv. Jag har sått följande frön:
  • Änglatrumpet (fast egentligen spikklubba, men typ änglatrumpet)
  • Gurka
  • Tomat
  • Buskbasilika
  • Ampeljordgubbe
  • Blomstersmultron (ampelvariant med rosa blommor)
Efter bara några dagar så kom gurkan upp! Helt otroligt. De är numera omplanterade till en planta per kruka, och jag behöver förhoppningsvis inte plantera om den förrän de ska flytta ut. Jag var ju lagom pessimistisk när jag planterade mina frön, så jag satte typ alla i en kruka per sort. Så nu blir det lite omplantering att göra med det som kommer upp!

1 kommentar:

Sara sa...

Jag har råkat planera paprika, typ 50 st i samma lilla kruka och de har växt allihopa =S Så du kan få några sådana av mig också till din lilla odling =)