tisdag 21 februari 2012

Vet du vad en alpacka är?!

Det är ett fullkomligt underbart djur! Jag har läst om alpackor i Stines Krypin och där har jag verkligen fått intresse för dessa underliga djur. Genom jobbet fick jag möjligheten att besöka Brink Hantverk som har bl a alpackor. Och jag blev helt såld! Jag är så fascinerad av dessa djur!

Närmast kameran ser du Brink hantverks ursnygga alpacka hane Kaktus.
I bakgrunden ser du "tjejerna". Bild: Brink hantverk
De är idisslare men har bara tre magar. De har trampdynor och man måste klippa deras klor. De spottar om de är missnöjda. De har ett otroligt kroppsspråk. Men framförallt är de väldigt vackra och deras ull kan nyttjas till garn! Jag måste lära mig mer om dessa varelser. Jag kan inte hjälpa det, men de ger mig inte alls en känsla av att träffa ett djur utan mer en varelse. De är så allerta, så kloka! Vi fick mata dem med lite morötter och frukt, vilket förgyllde vårt besök. De äter inte av "vem som helst" så när de accepterade oss så kändes det extra bra. ;)

Brink Hantverk väntar föl under april/maj, men deras yngsta alpacka just nu är Alladin. Nedan ser du en bild när flocken hälsar den nyfödda Alladin välkommen. Är de inte för charmiga?

Bild: Brink hantverk
Är du intresserad av handgjort kvalitetsgarn av alpacka, merinofår, angorakanin eller andra spännande djurslag? Ta kontakt med Brink Hantverk, de säljer bla garn över nätet. Är det något du saknar på deras sajt så tveka inte att ta kontakt med dem!

1 kommentar:

Kristine sa...

Jättefint inlägg om dem :) Och jag ser att jag är med på ett litet hörn också ;)