söndag 18 december 2011

Julpyssel och julkompis

I veckan har jag och Carola julpysslat lite. :) Här nedan ser du mina två första kransar. Först vart det en rund grankrans med lite kanel, apelsin och kottar. Den är skapad av en rund halbas. :) Vart rätt nöjd faktiskt. 

Sen försökte jag mig på att göra ett hjärta i enris. Jag dekorerade med lite ljung och lingonris. Sen blev det lite röda, glittiga bollar och lite rött band. Det vart en aning stort, men ändå helt ok för att vara första kransen  i konstig form (om ett hjärta är konstig form...) skapad av ståltråd. Det var klurigt att pyssla med en, men det är ju väldigt fint när de väl blir klart... Jag funderar på om man ska utgå från en halmhjärta om man ska göra det igen. Har sett att man kan fläta två flätor av halm (kanske med lite ståltråd i?) och binda ihop dem till ett hjära. Det kanske vore något?Sen snubblande jag in på garnaffären i veckan också. Konstigt att de kan ske... ;) De blev två Maja från Svarta fåret. Jag ska försöka få till en fusk-polo. Kanske stickad?


Det är en del som faktiskt har hängt på min virk-a-long, så himla skoj! Nedan ser du Kristina Ohgrens julkompis. Hon valde att göra skägg som man gör hår, vilket blev superbra! Jag blir riktigt imponerad. Uzaan har också hängt med, titta så fin hennes julkompis blev. Även på Amigurumi i fokus finns tomtar som är skapade av deltagare i virk-a-longen. Jag hoppas få se ännu fler julkompisar. :)


Nu börjar julen närma sig! Så härligt! :)

1 kommentar:

Lena/isklockan sa...

Super vackra kransar du har gjort :-)) Och tomten är så söt.

En trevlig fjärde advent önskar jag dig.

Kram