tisdag 29 mars 2011

Jag har drabbats av virk-djävulen

Ja. Jo. Så är fallet! :) För ett tag sedan var jag ju pågång med att virka amigurumi. Men det var liksom för svårt för en nybörjare som mig. Jag lyckades ju få till en amigurumi, men det var mycket jobbigt. Jag vill att virkningen ska vara en avkoppling. När jag virkar amigurumi måste jag tänka så förbannat mycket att jag liksom blir... anti! Så jag la ned det... Men nyligen, när Carola var på besök, så blev jag sjukt sugen på att börja virka mormorsrutor. Kan bero på att Carola visade hur man gjorde... Och att hon visade ett underbart garn, Svarta fårets Tilda.


Dagen efter skaffade jag tilda i fyra nyanser och genom att kika på Virkade sakers braiga video kom jag lätt igång. Och det här är LÄTT! :) Man kan koppla av samtidigt och dessutom är det stora hål garnet ska igenom! Inte sådär pyttigt som när man virkar amugurumi. Då måste allt vara så tajt också. Här är det helt annat. Jag är helsåld!


Tanken är att det ska bli en filt som går i de olika nyanserna jag valt, men med mycket vitt. Jag har lite svårt att välja vilka färger som ska få vara med och hur mycket... Mycket mycket svårt! Men som ni ser så älskar jag lila och rosa. :)

Den ergonomiska virknålen kommer från Vinterverkstaden. Jag hittade ergonomiska virknålar i alla möjliga storlekar från Vinterverkstaden på Tradera, alla utom den jag sökte: 3 mm. Jag mailade och fick svar direkt samtidigt som nålen som jag sökte dök upp på Tradera. Jag köpte den direkt och snabbare än vad jag visste ordet av fanns nålen i brevlådan. Vilken service! Anna på Vinterverkstaden postade den innan jag ens hunnit betala, bara för att hon visste att jag behövde den omgående. Vilken pärla! På så vis skaffar man sig en trogen kund. :)

2 kommentarer:

Rosor och Pioner sa...

Att virka är avkopplande och att virka mormorsrutor är väldigt poppis och du har valt jättefina färger. Duktig du är.
Ha en bra kväll
Kram Susanne

Lena/isklockan sa...

Mormorsrutor är så fint. Ändå har jag bara virkat det en gång i hela mitt liv. En babyfilt när min äldsta son låg i magen. Alltså för trettio år sen. Då var det poppis med brunt , gult och orange så de färgerna blev det för mig.

Ditt färgval är jätte fint. Det hade jag ju kunnat vikrkat till äldsta dottern för de färgerna gillade jag på den tiden när hon föddes.

Det är via bildredigeringsprogrammet picnik jag gör bildcolllagen. Man kan ladda hem programmet från internet.

Kram