lördag 26 november 2011

Isbjörnen Esbjörn

Då var det dags att presentera mitt bidrag till månadstävlingen på Amigurumi i fokus. Samtliga bidrag kan du se här, alla ska vara presenterade den 30 november. Tävlingen går ut på att man skapar en amigurumi utifrån en förutbestämt del (i detta fall vart det Esbjörns kropp som är skapad av Erika Olsson) och en förutbestämt färg (i detta fall orange). Resterande delar av Esbjörn har jag skapat själv med influenser från massor av olika håll, t ex Johanna och Amigurumi på svenska. Mönstret på Esbjörn kommer komma upp snart, gratis såklart. Om någon vill skapa en egen Esbjörn blir jag enbart glad. :)


Förutom att skapa mönstret och få med färgen ska man presentera amigurumin med en presentation där personligheten lyfts fram. Såhär lyder min presentation av Esbjörn:


"Jag skulle skynda iväg till jobbet igår, trött som bara den. Ni vet en sådan där hemskt novembermorgon när allt är mörkt som natten, det är kallt och man bara vill stanna kvar under täcket? Just en sådan morgon var det.
När jag kom till bilen såg jag något som fick mig att stelna till... Vid framrutan såg jag denna lilla krabat.
När jag han upptäckte att jag sett honom stelnade han också till. Men hann fann mig snabbt... "Hej... Jag är isbjörnen Esbjörn. Jag ber om ursäkt att du upptäckte mig... Du förstår, ni människor får inte se oss."
Jag stirrade och stirrade och tänkte "Pratar han? Rör han sig? Sover jag?" Esbjörn fortsatte "Ja... Det är såhär, jag är en liten isbjörn som har till uppgift att ordna så alla på den här gatan har is på sina framrutor varje morgon under vinterhalvåret... Problemet är bara att jag inte är så duktig på det... Jag gillar inte kyla och jag gillar framförallt inte att vara ensam ute på natten..."

Eftersom jag helt klart drömmer, tänkte jag, så spelar det ju ingen roll om jag tar in denna lilla krabat och hoppar över att åka till jobbet... Så jag frågade "Vill du komma med in en stund?".

Esbjörn berättade om att han var väldigt ensam, alla hans isbjörnsvänner retade honom för att han inte tyckte om kyla och för att han var mörkrädd. Som ni förstår så flyttade Esbjörn in till oss när jag fick höra hans historia. En så söt liten björn kan inte få ha det som han haft det. Dessutom har jag räddat hela gatan från att få is på bilrutorna! ;)"

Snart öppnas en tråd på Amigurumi i fokus där medlemmarna kan rösta fram en vinnare bland alla bidrag. Jag hoppas vi blir många som tävlar! :)

1 kommentar:

Kristine sa...

Nämen vad söt han är :D