onsdag 18 maj 2011

Nu händer det grejer!

Maj månad går liksom i räserfräserfart! Massor på jobbet, massor hemma, massor i trädgården... Ja, massor helt enkelt! :) Mitt i alltihopa lyckades jag fånga kotten på bild en kväll. Härligt att han/hon är tillbaka i år med!


Vi har fixat och trixat i trädgården må ni tro! Jag har planterat ut krasse, blomstertobak och petunia. Nu får vi se hur de självsådda tar sig. Jag sådde lite mycket blomstertobak, så jag gav bort några. Tur det! Alla mina egna dog (utom en stackars krake). Så jag fick adoptera tillbaka två superfina exemplar! I bakgrunden ser ni en zucchini, en italiens sort som jag fått. :) Först gången för mig, vi får se hur det går!


Eftersom jag har en allvarlig allergi mot ogräs så arbetar jag hårt för att slippa ligga på knä hela sommaren. Ett av mina projekt är att sätta smultron som marktäckare under klätterhortensian. Jag satte dem riktigt tätt! Hoppas de lyckas!


Idag planterade jag ut de två största tomatplantorna i krukor. Hittills har de stått i växthuset, men de behövde planteras om. Så det fick bli utflytt nu helt enkelt. Men de står nog skyddat och bra mot husväggen.


Äppelträden blommar! Underbart men kort. :)


Äntligen börjar de bli lite av våra rabarber. Såhär fina har de inte varit tidigare år. Jag ska försöka att inte skörda, så de blir toppen till nästa år. Hittills har jag bara lånat två stjälkar. :)


Intill växthuset ska det bli ett plank. Tyvärr har vi inte hunnit så långt, men däremot är växterna på plats. Mot grannen sitter vindruvan och mot verandan sitter mina egensådda hibiscus.


Pallkragarna är färdiga sen ett tag, men jag har inte hunnit uppdatera. I de två närmaste är de jordgubbar och smultron. I de två kommande är det lök, rädisor, ärtor, morot, palsternacka osv. Jag sådde ute den 7 maj. I pallkragen längst bort är det potatis som sattes fredagen den 13 maj. Läskigt! ;)


För ett bra tag sen satte jag potatis i hinkar, med hål i botten. De är riktigt stora nu. Jag hoppas de blommar snart. Jag är sugen på färskpotatis!


I växthuset sådde jag fyra olika typer av sallad den 8 maj. Plocksallad och baby leaf tittar redan upp ordentligt.


På framsidan fixade vi en trapp förra året. Vi satte lite rosor runt och anordnade en dahliaplats. Men vi hann inte riktigt färdigt med gången fram till trappen. Den jobbar vi med just nu. Vi har även lagt markduk under rosorna och täckt med täckbark. Skönt för att slippa ogräs! Till vänster har vi planterat dahliorna. De som sattes direkt som knölar kommer nog snart upp. De som jag satte tidigt i år börjar snart blomma. :)


Dessutom har vi fått en fråga från Finland. En kennel vill se lite mer bilder på Jack, för att se hur han utvecklats. Kanske är de intresserade av en parning. :) Skoj tycker vi! Men fotografera en hund enligt konstens alla regler är inte lätt. Utställning är inte min grej!


I våra ögon är han den snyggaste och snällaste hunden någonsin! Puss på dig snutte!2 kommentarer:

Rosor och Pioner sa...

Mysigt när Pigge kommer tillbaka, tycker det är fina djur. Det blev jättebra och fint med pallkrage odlingen vid växthuset.
Gillar inte heller det där med utställningar, vare sig för katter eller hundar men det måste kännas roligt att ha en så fin och internationellt känd hund som Jack.
Ha en skön söndag
Kram Susanne

Rosor och Pioner sa...

Hej Anneli,
Hoppas allt är bra med dig. Antar att det växer för fullt nu i växthuset.
Ha det gott
Kram Susanne