torsdag 2 december 2010

Amigurumi: att virka små djur

I förra inlägget beskrev jag hur mycket jag har att göra... På något vis så slog det helt slint och jag la till en sak till på listan: amigurumi. :) Jag har varit sugen bra länge och det är ett otroligt bra sätt att nollställa hjärnan. Så jag testade genom att virka en liten mus från en av Mias böcker. Jag kunde inte virka innan jag började och utan Stjernfalls videor på youtube hade det aldrig gått! Tusen tack! :) Mitt nästa projekt är en liten tjej som ska få hänga på väskan.


Just nu är det 13 minus här... Imorse var det 20 minus. Det var bara att dra på Jack täcket och gå en kort promenad. Han gillar inte kyla! Han turar om att hålla upp tassarna för att det är så satans kallt!


Det är på någotvis en skön kyla tycker jag. Den fruktansvärt kallt, men när det blir såhär kallt så är det en bättre kyla. Eller så har jag vant mig? Jag tycker det i vilket fall är helt ok. Värre är det när det snöar. Jag hatar att skotta snö! Och dessutom är snön lätt när det är skitkallt, vilket passar mig bra.


Folk är helt osannolika... Förra veckan stal någon vår snöskyffel. Jävla idiot! Vem tar någons snöskyffel? Den stod på trappen utanför ytterdörren, precis intill sovrumsfönstret. Synd att Jack inte hörde något... Tur att min underbara mamma och pappa rycker in och handlar skyfflar åt oss. I östergötland är allt slut! Flyttade jag till norrland eller östergötland? Det kan man fundera över...

Vi har nu röjt ut allt ur de tvättstugan och rummet med frysboxen. Som ni ser är det slitet och färgerna tilltalar mig inte alls... Vi har beställt en ljusbeige, varm nyans till väggarna och så småningom ska vi köpa en grå nyans till golven. Runt dörrarna, i taket och på elementet blir det vitt. Vad tror ni? Blir det snyggt?I hörnet nedan ska vår nya duschkabin med ångbastu stå. Jag läääängtar. Just nu lever vi utan dusch och tvättmaskin. Det blir duscha på jobbet och hos släkten. Ja... Vad gör man inte? :)


I helgen drar vi upp till min familj och bakar pepparkakor, den årliga jultraditionen. Underbart skoj! Något man längtar efter varje år! Jag tar med mig en saffranskak och hemmagjorda snickers. Bilder och recept kommer om jag får tid över!

Jag pratade med Arlas kundtjänst idag angående den smaksatta grädden som smakade konstigt och hade fel koncistens. De får betyget 5/5 möjliga. Kvinnan jag talade med var mycket trevlig och beklagade det inträffade. Jag ska få ersättning per post. Spännande! Snacka om kundvänligt!

1 kommentar:

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vad kul att du gillade mina videos på youtube :) Jag är glad över att kunna vara till hjälp, kommer själv ihåg hur det var innan jag visste hur man virkade.