fredag 5 mars 2010

Födesledag, sådd och Jack-brist...

Under februari månad så vet vi ju att alla underverk föds, så även jag. ;) Av mina agronom-vänner fick jag ett fetingstort presentkort på Cervera. Jag inhandlade en bakskål på 4 liter i prima hårdplast, en degskrapa, en apelsinskalare i form av en grön snigel, en expressvisp och ett hi-tech mått. Expressvispen har som en liten kattleksaks-boll (nätboll med en boll inuti) i själva balongvispen. Jag tror det är skiiiitbra, jag återkommer och berättar. :) Måttet är ställbart, man kan ha i en tsk eller tre tsk. Asgrymt! Och dyrt. Men vaddå? Man måste ju unna sig ngt då och då!

Årets nyhet är att jag har gröna fingrar. :) Eller har köpt mig ett par, jag vet inte... Men i vilket fall som helst så har jag till och med fått upp frilandshibiscusen jag sått! Titta vilken knubbig sund liten planta. Håll tummarna! :) Att ha hibiscus i trädgården har varit min dröm sen jag var på Malta med agronom-brudarna. Kanske blir det verklighet i sommar?

Mina mårbacka har börjat vakna. De är ju så underbart vackra! Snart är det dags att plantera om och beskära. Men jag har tyvärr ont om krukor, så det får bli samma kruka även detta år. Jag satsar på att beskära dem så de blir lite tätare. Och att även beskära lite rötter. Vi får se hur det går... Mårbacka är ju inte den tätaste pelargonen direkt... Alla mina krukor kommer gå till änglatrumpeter och ampeljordgubbar och blomstersmultron.
Av mamma och pappa fick jag pengar när jag fyllde år. Dessa omsattes till en efterlängtad citronplanta. Jag har länge länge länge velat ha en citrus-växt. Men i Uppsala trakten så är vattnet på tok för hårt. Men NU bor jag där vattnet är mjukare än mjukast och kanske kan jag lyckas med detta träd? Kortet gör inte växten rättvisa, men jag ville bara försöka visa lite. Gud va den doftar underbart!
För ett bra tag sen så skar jag sönder en citron och fann två grodda kärnor, jag satte ned båda i jord men bara en kom upp. Idag är den plantan 15-20 cm hög och i framtiden ska jag beskära den så den blir till ett vackert citron-träd. Men det tar väl sådär 40-50 år innan det bär frukt. Jag skördar som pensionär! :)
Jag har ju praktik så Jack är hos mamma och pappa. Matte och husse saknar... :(

Inga kommentarer: